Henrik Wingmyr

henrik.wingmyr@btr.nu

Tel: 070-77 386 78

Hemmabana: Solvalla

Min travverksamhet:
Har för tillfället 4st hästa som är 8,7, 4 och 3år.
Håller till ca 6mil söder om Solvalla i byn Sorunda/Lisö (Nynäshamns Kommun) på en gård som heter Skärlinge Gård.

Min första häst:
Började min hästresa rätt sent i livet. Frugan ville ha häst efter ett par års uppehåll. Valet föll på ett då (2005) 6årigt travsto som "klassades" som väldigt svår, extremt problematisk och körning var bara att glömma. Men vi skulle ju inte ha henne till travet, utan hon skulle vara ridhäst. Det visade sig, efter ett tag, att stoet även hade extrema brunster och blev under dessa perioder lite av en "hon-djävul". Fick då tipset att en betäkning kanske skulle stilla dessa brunster och vi betäkte med Mr Drew 2008.
2009 kom det sötaste lilla sto jag någonsin sätt. Hon fick namnet Miss Khalypso och min travresa var igång.
2010 var det dax för inkörning och fick då hjälp av både frugan Angelique och en tjej vid namn Malin Friberg. Allt gick som det skulle, inte för att jag hade en aning om vad jag höll på med *haha*
Meningen var att Malin skulle vara delägare och Miss Khalypso skulle stå på hennes träningslista, men omständigheterna blev sådana att jag, 3mån innan premie, stod utan tränare.
Ett litet samtal till Karl-Erik "Kacke" Nilsson på Solvalla och tränarkursen var påbörjad. 2 månader efter löst B3 licens gick Miss Khalypso godkänt premielopp med Per Lennartsson i sulkyn.
Fick fin kritik av Per då han var imponerad över att jag bara haft licens i 2 månader och inte hade någon tidigare erfarenhet av hästar över huvud taget.
Det är historien om min första häst, verkligen första häst ;)